Mi lesz a PUGB jövője?

Mi lesz a PUGB jövője?

Az utóbbi évek egyik legfelkapottabb játéka a PlayerUnknown’s Battlegrounds vagy röviden PUBG volt. A játékosok számára először 2017 márciusában volt elérhető a Steam korai hozzáférés keretében. Mire decemberben megjelent az 1.0 verzió, addigra hatalmas rajongótáborra tettek szert. Ebben az időszakban az online játékosok száma meghaladta a három millió főt is.

Azonban miután elült a hype és már mindenki kipróbálta a játékot, egyre nyilvánvalóbbá váltak a problémák is. A béta végeztével is rengeteg komoly és zavaró bug maradt a játékban, a csalók pedig szinte minden egyes meccsben előfordultak. Sajnos a fejlesztőgárda nem mindig tudta tartani a lépést és a játék elindult a lejtőn: a játékosbázis folyamatosan csökkenni kezdett.

Mentsük meg a játékot!

A PUBG Corp. idén nyáron végre útjára indította a FIX PUBG elnevezésű kampányukat, ami egy három hónapos ütemterv a játék hibáinak kijavítására. Ez végre nem csak egy üres ígéret volt, hanem konkrét feladatokat soroltak fel, konkrét határidőkkel.

https://fix.pubg.com/

Az egész kampány saját minisiteot kapott, ahol a játékosok nyomon követhették, hogy hogyan halad a projekt. A timelineon túl elérhető a fix log is, ahol az egyes hibákat egyenként csekkolhatod.

Számos ígéretet tettek a fejlesztők: a bugfixeken túl a szerver és a kliens teljesítőképességét is javítják, megszabadulnak a csalóktól és kiküszöbölik a matchmaking hibáit is.

Hol állunk most?

November elérkeztével lezárult a PUBG Corp. által ígért három hónapos időszak, a site szerint a beígért javításoknak azonban csak egy része készült el.

A bugok nagy részét kijavították, ami talán a legfontosabb lépés volt, azonban a többi területen koránt sem ilyen fényes a helyzet. Se a beígért anti-cheat rendszer, se az egyéb optimalizációs javítások nem készültek el. Megkaptuk az 1.0 verziót X-boxra, azonban a matchmaking még mindig gyatra.

Úgy látszik, hogy a fejlesztők ismét túlvállalták magukat, aminek sajnos meg is látszik az eredménye, ugyanis októberben már 500 000 alá esett az átlag játékosszám és úgy néz ki, hogy ez tovább csökken novemberben.

Vajon sikerül valaha rendbe hozni a játék számos hibáját vagy tovább csökken a játékosbázis és végül csak a tényleg hardcore fanok maradnak majd?

Kapcsolódó termékek