Korrekt ár, elsőosztályú VR élmény: VR Shinecon 6.0

Korrekt ár, elsőosztályú VR élmény: VR Shinecon 6.0

A virtuális valóság lassan, de biztosan fejlődik és elfoglalja az őt megillető helyet a videojátékok piacán. Ennek egyértelmű jele, hogy a VR cuccok egyre inkább bekerülnek a mainstream kütyük közé. A korai időktől eltérően, már nem kell eladnod az elsőszülötted lelkét, hogy hozzájuthass egy-egy VR szetthez.

Ékes példa erre ez a headset, amit ma bemutatok nektek: a VR Shinecon 6.0. A felépítése, az anyaghasználat és a dizájn nem feltétlen ér fel a prémium kategóriás HTC vagy Oculus headsetekkel, azonban multimédiás élményben igazán kitesz magáért!

A szolid, de stílusos megjelenéshez meglepően kényelmes kialakítás társul. A headsetet három rugalmas pánttal és tépőzárral rögzítheted a fejeden. A kitűnő felhasználói élményhez nagyban hozzájárul, hogy az állítható pántokon túl a fejhallgató rész is három irányban szabályozható, így tuti biztos, hogy az egész cucc tökéletesen fog passzolni a kobakodra.

A szemüveg komfortos habszivacs keretet kapott, amit légáteresztő műbőrrel borítottak, így hosszabb használat esetén is kényelmes marad. Külön pozitívum, hogy az orrnyeregnél bőven hagytak helyet.

Hogyan passzol bele a telefon?

A Shinecon 6.0 bármilyen 4,5 és 6 inch közötti képátlójú telefonnal használható. Az eleje lenyitható, a telefont pedig egy szivaccsal kiegészített tartóba helyezheted el. Ez stabilan tart majd miután visszacsuktad a fedőt.

Vannak olyan telefonok, amik könnyebben felmelegszenek az intenzív használat során, emiatt az előlap levehető, ami egy plusz szellőzést biztosít.

Lássuk a lencséket

A készülék 40 mm-es PMMA optikai lencsékkel rendelkezik, amik 100 fokos FOV-t (Field of View) és igazi magával ragadó VR hatást biztosítanak. Ez az egyik nagy előnye ennek a kütyünek, hogy a felhasználói élmény -ami igazán számít- bőven felér egy drágább VR headsetével is.

Fölül található három tárcsa, amikkel a lencsék egymástól való távolságát vagy a szemtől való távolságot külön-külön is állíthatod. Ennek köszönhetően nagyon könnyen és pontosan megtalálhatod majd a számodra megfelelő fókuszt és akár rövidlátó felhasználók számára is tökéletesen használható lesz.

Középkategóriás headset, felsőkategóriás hangzás

A telefonhoz hagyományos jack csatlakozó kapcsolódik a szemüveg elején. Magát a fejhallgató részt már említettem, hogy tökéletesen beállítható és természetesen a habszivacs borítás sem hiányzik. Egy szó, mint száz: kényelmes.

De ez még nem minden, ugyanis a VR Shinecon 6.0 headset hangzásvilága meglepően jó. Erős basszusok és tiszta hangzás jellemzi, ami igazán sokat dob az élethű VR élményen.

A controller is a csomag része

Az alapvető gombok megtalálhatóak a headseten is: play, pause, következő, előző és persze egy oké gomb. Ezek elegendőek lehetnek ha 360 videókat nézel, azonban az igazi játék élményt a VR Shinecon controller fogja adni.

Bluetooth csatalakozással rendelkezik, ami gyors és egyszerű kapcsolatot jelent a telefon és joypad között. XYBA kiosztású gombok és egy 360 fokban működő joystick áll majd rendelkezésedre, illetve elérhető még az egér mód is, ami böngészésnél tehet jó szolgálatot. A hangerőt is állíthatod a controlleren keresztül, ami különösen fontos, figyelembe véve, hogy a headseten nem található külön hangerőszabályzó.

A VR Shinecon 6.0 véleményem szerint egy remek kialakítással és korrekt árral rendelkező VR headset. Multimédiás élményben kitűnő teljesítményt nyújt és legyen szó 360 videókról, vagy VR játékokról, ezzel a headsettel nem lősz majd mellé!

Mutasd a terméket!