Megéri XXL egérpadot vásárolni?

Megéri XXL egérpadot vásárolni?

Az egérpad még gamer körökben is egy fekete báránynak számít. Vannak, akik el sem tudják képzelni nélküle az életüket, megint mások teljesen feleslegesnek tartják azt.

Közülünk már nem mindenki emlékszik a jó öreg görgős egerek korszakára. Ezek a kütyük egy golyóbis segítségével működtek és a használatuk szinte lehetetlen volt egéralátét nélkül. A fejlett optikai érzékelés megjelenésével azonban hamarosan búcsút inthettünk nekik. 

A korábbi években megjelent BlueTrack és Darkfield technológiák pedig egyre inkább abba az irányba haladnak, hogy akár a macskánk pocakján manőverezve is csapathassuk a COD-ot.

Van-e mégis létjogosultságuk az egérpadoknak?

Milyen felületen használjuk az egeret?

Tény, hogy az újabb megoldásokat használó egerek már jóformán bármilyen felületen működnek, akár még a rettegett üvegasztalon is. Ez viszont távolról sem jelenti azt, hogy ezek optimális működést tesznek lehetővé.

Ha egy-egy pillanatra megakad a kurzor vagy kihagy az egér, az senkit nem fog zavarni a Netflix böngészése közben. Azonban a legtöbb játékot szinte játszhatatlanná teszi a megbízhatatlan egér. Akik próbáltak már koleszban játszani bármilyen kompetitív játékot, azok pontosan tudják, hogy miről beszélek. Egy-egy másodperc tört részéig tartó fennakadás is hatalmas hibákhoz vezethet. Legyen szó MOBA-ról, FPS-ről vagy más PvP játékról, egy gagyi egérrel vagy rossz felületen játszva könnyen hátrányba kerülhetünk.

Szóval ha nem szeretnél játék közben a barázdált asztalfelület miatt feedelni, akkor 2019-ben is érdemes lehet beruháznod egy egérpadra.

Mekkora egérpadot érdemes választani?

A régebbről ismerős standard méretű darabok mai napig is elérhetőek, azonban én személy szerint inkább csak nosztalgiázásra, legjobb esetben is irodai munkához ajánlanám őket. A videojátékok során teljesen más mozgásra van szükségünk, mint egy táblázat kezelésénél.

Széles mozdulatok, gyors suhintások és vad kattintások. Gondolom senkinek nem kell bemutatnom ezt. Különösen igaz ez azokra a játékosokra, akik szeretik lejjebb venni az egér érzékenységi szintjét, hogy pontosabban célozhassanak és irányíthassák a karakterüket. Ez hatalmas előnyt jelenthet, azonban a legkisebb fordulathoz is széles ívben kell majd elhúznod az egeret. Ehhez pedig helyre lesz szükséged.

A hagyományos egérpadok semmiképp nem biztosítanak elég helyet ehhez. Ha folyamatosan lecsúszik a kezed a szélén vagy fel kell emelned az egeret, az egy elég egyértelmű jele, hogy nagyobb egéralátétre lesz szükséged. Én úgy gondolom, hogy egy gaming session alkalmával soha nem lenne szabad olyan helyzetbe kerülnöd, hogy meg kelljen emelni az egeret. Elveszi a játékélményt és nem tudsz a fontosabb dolgokra figyelni, ha folyton pakolgatnod kell a kütyüt.

Másik nagy előnye az XXL egérpadoknak, hogy szabadon mozgathatod a csuklódat. Ezzel felfrissítheted a tested, váltogathatod a pozíciót ha elfáradtál és egyes játékoknál más és más csukló pozíció lesz kényelmes. Egy nagyobb egérpaddal nem kell majd azon aggódnod, hogy hol fér majd el a kezed.

A nagy méretű egérpadok pont olyanok, mint a magasabb frissítési rátával rendelkező monitorok. Ha egyszer kipróbálod őket, sosem akarsz majd nélkülük élni.

Nem csak kényelmes, de menő is!

Ismerjük a gamer holmikat, nem lepődünk tehát meg, hogy sok egérpad a funkcionalitás mellett erősen rámegy arra, hogy vizuálisan is kielégítő legyen. Véleményem szerint ezt nem is csinálják rosszul.

Az egyik irány a minimalista fekete vagy szürke dizájnok, esetleg egy villogó LED csíkkal a szegélyeknél.

A másik, szerintem sokkal izgalmasabb megoldást a mintás egérpadok jelentik. Ezekkel feldíszítheted a gamer barlangodat, lenyűgözheted a haverokat és a világba kiálthatod, hogy melyik a kedvenc játékod. Meg van az érzés, amikor a menő háttérképedre ránézel és elégedettséggel tölt el? Pont ugyanezt hozzák az XXL gamer egérpadok is.

A Marketo shopban találhatsz PUBG, Fortnite vagy Minecraft egérpadokat is. Te melyiket választanád?

Mutasd a terméket!

Kapcsolódó termékek