Fortnite seasons - Úton a hatodik!

Fortnite seasons - Úton a hatodik!

Ismerd meg az összes Fortnite Seasont!

A Fortnite Battle Royale játékot gondolom egyikőtöknek sem kell már bemutatnom, hiszen az Epic Games üdvöskéje lassan egy éve töretlen népszerűségnek örvend. Azóta lassan már a hatodik seasonjét éli a játék, ennek kapcsán szeretnék egy kis összefoglalót írni nektek.

Érdemes megemlíteni, hogy az Epic igazi mágusként bánik a játék háttértörténetével és ehhez kapcsolódóan a seasonökkel is. Ritkán láthatunk Battle Royale játékoknál annyira élő és folyamatosan fejlődő világot, mint a Fortnite esetében. Az egyes seasonök nem csak a játékmenet vagy az játékegyensúly szempontjából hoznak újdonságokat. A játékon belül számos utalást, érdekességet rejtenek el a fejlesztők, ami alapján a játékosközösség különböző teóriákat gyárthat a jövőbeli eseményeket illetően.

Ez a módszer tovább növeli a játék körüli hypeot, párbeszédet generál és egy remek összekovácsoló erőt jelent a játékosok között is. Nézzük is meg, hogy pontosan miben hoztak újat az egyes Fortnite seasonök!

Fortnite Season 1

2017. október 25. - 2017. december 13.

Az első season alatt még nagyon másképp nézett ki a játék, mint amit most ismerünk. Kisebb volt a pálya, kevesebb fegyver és alig néhány skin létezett csak. Érdekesség, hogy ekkor még jóval kisebb hangsúlyt kapott az építkezés, a játékosok inkább a lövöldözésre fókuszáltak.

A Battle Pass megjelenése előtt egy úgynevezett Season Shop volt a játékban. A játékban gyűjtött tapasztalat felhalmozásával újabb és újabb kozmetikai tárgyakat oldhattál fel, ezeket azonban nem kaptad meg ingyen, meg kellett őket vásárolnod. Név szerint az Aerial Assault Trooper és a Renegade Raider skineket tudtad itt megvásárolni.

Fortnite Season 2

2017. december 14. - 2018. február 21.

Két nagy újítást hozott ez a season. Az egyik a  pálya jelentős bővítése, több új helyszín is megjelent. A másik pedig a Battle Pass bevezetése.

Ez a rendszer a DOTA 2 játékból lehet ismerős. Lényege, hogy minden évadban megvásárolhatsz egy Battle Pass-t, ami a játék során szinteket lép, te pedig újabb és újabb jutalmakkal gazdagodhatsz cserébe. Ekkor jelenetek meg a napi küldetések is, amikkel könnyen és gyorsan gyűjthetted a szinteket. Alapból egy, ha megvetted a Battle Pass-t akkor kettő ilyen küldetést teljesíthettél naponta.

Az Epic games minden seasonnek saját témát ad, itt például lovagokkal kapcsolatos cuccokat lootolhattál be. A Royale Knight, a Sparkel Specialist és a 70. szinten elérhető Black Knight mind említésre méltó skinek.

Fortnite Season 3

2018. február 22. - 2018 április 30.

Ez az az időszak, amikor a Fortnite Battle Royale játék igazán híressé vált. A season témája az űr volt, olyan skineket szerezhettél meg, mint a Rust Lord, a Dark Voyager. Ekkor volt elérhető az ultramenő John Wick alapján készült The Reaper kinézet is.

Megjelentek az első utalások és easter egg-ek is, ugyanis először csak kisebb meteorok jelentek meg, amik a pályán becsapódva könnyen a vesztünket okozhatták. Később pedig egy hatalmas meteor közeledtét láthattuk az égen, ami előrevetítette a negyedik season érkezését is.

A Battle Pass rendszer innentől az összes évadban megmaradt, sőt bővült is a heti kihívásokkal, amik csak a Pass-t megvásárolt játékosoknak voltak elérhetőek.

Fortnite Season 4

2018. május 1. - 2018. július 11.

A meteor becsapódott, ez pedig nem csak a harmadik season, de Dusty Depot végét is jelentette. A pályán több újítás is történt, megjelent például Risky Reels.

A szuperhős témának több menő skint is köszönhetünk, köztük a 100-as szinten elérhető Omega kinézetet is. A Battle Pass rendszerében sok változás nem történt, maradtak a napi és heti kihívások.

Érdemes lehet megemlíteni a double pump-ot, ami ekkor élte aranykorát. Ennek a lényege, hogy ha két lövés között fegyvert váltasz, akkor a shotgunokkal sokkal gyorsabban tüzelhetsz. Sokunknak nem kell ezt bemutatnom, hiszen volt „szerencsénk” a saját bőrünkön megtapasztalni ezt. Szerencsére/sajnos az ötödik évadban lecsapott rá a nerf kalapács.

Fortnite Season 5

2018. július 12. - 2018. szeptember 26.

Dimenziók és idősíkok közötti utazás? Üdv a Fortnite ötödik seasonjében! A pályán számos változás történt: megjelent Paradise Palms, Lazy Links és végre a sivatagos biome is bekerült a játékba. A dimenziók közötti hasadékok pedig random helyekre teleportálták a játékosokat.

Az új Battle Pass-ben különböző korokból és helyekről összegyűjtött skineket szerezhettél meg. Drift, Huntress, Redline vagy a 100. szinten elérhető Ragnarok.

Játékmenet szempontjából nagy hangsúly került az SMG-kre, illetve megjelent az első 4 férőhelyes járgány is. Bevezették a limitált ideig elérhető játékmódokat is, amiből az első a Getaway volt, ahol a lényeg a lootolás és minél több pont összegyűjtése.

Ha a Fortnite ötödik seasonjéről van szó, akkor meg kell említenünk Kevint is. A hatalmas lila kocka, ami időnként megmozdult és bejárta az egész pályát, antigravitációs rúnákat hagyva maga után. Számos teória született, hogy mi is lehet Kevin vagy merre tart, amire hamarosan meg is kaptuk a választ.

Fortnite Season 6

2018. szeptember 27.-től

Kevin útja véget ért, ami a következő évad eljövetelét jelzi előre. A hatalmas lila kocka végül Loot Lake mélyé végezte, ami ettől egy hatalmas lila zselévé változott.

Hamarosan kiderül, hogy mi lesz Loot Lake, az antigravitációs rúnák, na meg a vulkánokról és láváról szóló pletykák jövője. Szeptember 27-én debütál a Fortnite új, hatodik évadja, így a játékosoknak már csak pár napjuk maradt befejezni az előző Battle Pass-t!

Kapcsolódó termékek